Nimi Las Tunas on saanut inspiraation kotikaupungistani Navojoasta, joka tarkoittaa mayokielessä "nopalin kotia". Nopal on kaktus ja Tuna sen hedelmä, jota on käytetty 12 000 vuoden ajan. 

Navojoa on pieni kaupunki Meksikon luoteisosassa kuuman aavikon ja raikkaan meren välissä Sonoran osavaltiossa. Mayot ovat Navojoan alkuperäisasukkaita.


Saavuin Suomen maaperälle 14 vuotta sitten. Silloin oli erittäin vaikeaa valmistaa meille tyypillisiä ruokia erityisesti juhlapäivinä tarpeellisten raaka-aineiden puuttuessa.

Tuolloin sain ajatuksen perustaa yritys, joka tarjoaisi kaiken tarpeellisen pitääksemme ruokakulttuurimme elossa Suomessa.


Autenttinen meksikolainen ruokahetki ei ole vain ravintolaan menemistä, istumista ja syömistä. Se on monivuotisen historian omaavan ruoan nauttimista, joka on täynnä mausteiden tuoksua ja ennen kaikkea rakkautta niistä hetkistä, jolloin reseptit siirtyivät sukupolvelta toiselle.

 

Las Tunasin väki kutsuu sinut tutustumaan Meksikon kulinaarisiin juuriin kuten maissiin, chileihin ja papuihin, joilla on esi-isiemme tuhatvuotinen perintö, ja kokeilemaan raaka-aineitamme, jotka ovat selviytyneet vuosien varrella kulttuurien sekoittumisesta, mikä tekee niistä maailmanperintökohteen.


 Tervetuloa maistamaan palaa Meksikoa!